Nyhedsbrev Juni 2023

28. juni 2023

Nyhedsbrev juni:


Vi nærmer os så småt sommerferien, og inden den tager over, så vil vi komme med en kort opdatering.
Vi fik i foråret afholdt vores generalforsamling, hvor vi kunne berette om, at der i slutningen af 2022 var nedsat en ”arbejdsgruppe” bestående af formændene for Sakskøbing Fjernvarmeselskab, Maribo Varmeværk, Lolland Varme, REFA MSK, REFA I/S samt borgmestrene i Guldborgsund kommune og Lolland kommune. Arbejdet i gruppen resulterede tidligere i en midlertidig aftale, der gav grundlag for at REFA MSK igen kunne levere varme til alle 3 varmeaftagere (Sakskøbing, Lolland og Maribo). Denne midlertidige aftale er efterfølgende blevet forlænget, så den nu gælder året ud. Der arbejdes i ”gruppen” fortsat på, at finde frem til en længerevarende aftale, som alle parter kan se sig ind i. Der er enighed om, at den ”længerevarende aftale” skal sikre:


• Forsyningssikkerhed til alle varmeaftagerne.
• En ensartet varmepris, der er uafhængig af hvilket produktionsanlæg varmen er produceret på. Dvs ens priser til Sakskøbing, Maribo og Lolland.
• En fuldstændig og kontrolleret nedbringelse af den nuværende gæld i REFA MSK inden 2029.
• Sikre reel indflydelse for varmeaftagerne på REFA MSK
• Tilvejebringelse af en langsigtet strategi for fremtidens varmeforsyning på Midtlolland


Vi er rigtigt langt i dette arbejde, men da der ikke foreligger nogen endelig aftale endnu, så kan vi endnu ikke løfte sløret for noget. Dialogen imellem parterne er dog meget positiv, og vi håber derfor, at vi kan have en løsning på plads i løbet af sensommeren.


Indtil vi har en ”langvarig aftale” på plads, så kører vores sager mod REFA MSK videre. De ”kører dog ikke særligt hurtigt”, og der er således ikke noget nyt at berette om i forhold til dem. Det bliver forventeligt først senere på året og i 2024, men vi orienterer naturligvis, når der er nyt.


REFA MSK der leverer varmen til os har haft lukket værket ned i uge 22 til 25, da de har årlig revision (vedligehold og trykprøvning m.m.). Vi har i denne periode modtaget varme fra på Maribo Varmeværk. De har ligeledes forsynet Lolland varme i perioden. Vi takker i lighed med tidligere år Maribo for hjælpen.


Inden for de kommende uger får vi monteret og tilsluttet vores nye ”booster pumpe” i Våbensted, der skal sikre, at der er nok tryk på ledningen og dermed rigeligt med varme til alle, når det igen bliver koldt.


Tilslutning af nye fjernvarmekunder fylder fortsat en del, og aktuelt er vi ved at tilslutte de nye boliger i Rørbæk Huse m.fl., og det er således fortsat glædeligt at flere og flere tilvælger fjernvarmen.


Til slut vil vi ønske alle en god og varm sommer

Venlig hilsen
Sakskøbing Fjernvarmeselskab A.m.b.a.